Motocross – En sport för alla!

Välkommen till Motocrossens spännande värld! Ta chansen att lära dig mer om vad motocross är. Hur blir man en motocrossförare och var man kan köra motocross m.m.

Motocross är den ultimata sporten som ger dig en upplevelse av fart, spänning, adrenalinkickar och den totala kontrollen över dig själv och sin motorcykel. Sporten kan utövas av barn, ungdomar och vuxna  (Sidvagn eller 4 hjul Quad är Ej tillåtet) och genomförs framför allt mellan maj och september på Klutmarks Motorbana.
Motocross är en av få motorsporter som kan bedrivas både som motionsform eller på elitnivå, din egen ambitionsnivå avgör hur just du bedriver ditt idrottande.

För att börja köra behöver du en motocrosscykel som passa din ålder och din kroppslängd. De minsta fordonen för barn är lekfordon har en motorstorlek på 50cc, de största för vuxna är på 450cc.

Motocross genomförs på en grus, jord eller sandbelagd bana, med ett antal kurvor och hopp byggda eller anpassade efter naturens former och om givande natur.

 

Hur blir man motocrossförare? Hur provar man köra motocross?
Skaffa en motorcykel, kläder och skyddsutrustning allt avsett och anpassat för motocross. 
Skellefteå Motorsällskap har en godkänd motocrossbana på Klutmarks Motorbana.

Vart kan jag vända mig?
Är du intresserad att börja med Motocross som förare, funktionär, ledare eller som åskådare kan du kontakta Skellefteå Motorsällskap 0910-199 08 eller epost kansli@skelleftea-ms.se.
Eller kontakta Håkan Åström som är ordförande i MCESsektionen mobil 070-827 76 71 eller epost hhakan@hotmail.se

Vill du uppleva fart, spänning, adrenalinkickar och den totala kontrollen över dig själv och din motorcykel? Då är motocross sporten för dig!